Glenn Hoddle sanoo, että jalkapallo oli hänen kohtalonsa, ja keskustelee hänen terveyshuoleistaan

(Kuva: Mark Cosgrove/News Images/REX/Shutterstock)

Loistava pelaaja ja entinen Englannin valmentaja Glenn Hoddle ei epäile, kuinka hän päätyi tälle tielle. Hän luuli sen olevan hänen kohtalonsa.

Jalkapallo valitsi minut, en jalkapalloa. Niin helppoa. Olin vain pakkomielle jalkapallosta ja menin nukkumaan punaisen pallon kanssa, Tottenhamin legenda sanoo Metro.co.uk. Rakastan häntä edelleen, se on rakkauden työtä riippumatta siitä, mitä teet.

“En näe sanovani:” Se riittää, en välitä, jos en enää koskaan katso jalkapallo-ottelua. Se oli osa kehoani ja mieltäni. Se on DNA:ssani.

63-vuotiaana loistava englantilainen pelaaja, peliaikanaan hieno keskikenttäpelaaja, pohtii elämää pelissä ja myös nykyisiä supertähtiä, joita hän mielellään seuraa roolissaan BT Sportissa.

Kun häneltä kysyttiin, muistuttaako kukaan häntä itsestään, hän valitsi Manchester City -pelaajan Phil Fodenin, Englannin supertähden fantastisten ohikulkijoiden ja teknisten velhojen tiimissä.

PHIL FODEN ENGLAND ENGLANTI V UNKARI WEMBLEY STADIUM, Lontoo, Englanti 12. lokakuuta 2021 GBE18040 Varoitus!  Tätä kuvaa saa käyttää vain sanoma- ja/tai aikakauslehtien toimituksellisiin tarkoituksiin.  Sitä ei saa käyttää julkaisuihin, joissa on mukana yksi pelaaja, yksi seura tai yksittäinen kilpailu ilman Football DataCo Ltd:n kirjallista lupaa.  Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Football DataCo Ltd:hen numeroon +44 (0) 207864 9121

Foden on “seksikäs” pelaaja (Kuva: Sportsphoto Ltd. / Allstar)

Pidän Cityn, Fodenin ja Kevin De Bruynen katsomisesta. Foden innostaa minua. Hän on todella erottuva pelaaja ja kuuden vuoden kuluttua hän on huipussaan. Ja De Bruyne on kaunis pelaaja, joka näkee kentällä kuvia, joita muut eivät näe”, Hoddle vastasi, kun City isännöi Crystal Palacea Valioliigassa huomenna iltapäivällä.

Hoddlen valmentajan ura päättyi 15 vuotta sitten, kun hän oli vain 48-vuotias. Wolves olivat hänen viimeiset seuransa ja hän oli myös vastuussa Swindonista, Chelseasta, Southamptonista, Tottenhamista ja tietysti maajoukkueesta.

Hoddle katseli äskettäistä Xisco Munozin potkua Watfordissa haikeasti ja näki nykyaikaisen johtamisen vaarat. Steve Bruce lähti myös Newcastlesta, kun paineita kohdistui Ole Gunnar Solskjaeriin ja jopa Nuno Espirito Santoon, jonka joukkueet Tottenham ja Manchester United kohtaavat tänä viikonloppuna.

“He eivät saa tarpeeksi aikaa”, hän sanoo, “se on muoti, joka meni ulos ikkunasta – aika.” ‘Mutta sinulla on oltava joitain, sinulla todella on. Se on typerää.

(Kuva: EMPICS Sport)

Hoddle ei ollut pulaa tarjouksista palata bunkkeriin, mutta pysyi BT-roolissaan mikrofonin takana. Voisiko hänellä olla houkutus palata nyt?

“Jalkapallossa ei koskaan sano ei koskaan. En tiedä onko seurassani esimiestyötä tai muuta työtä. En sulkisi ovea siltä”, hän myöntää. Puhumme BT-studioissa Itä-Lontoossa, jossa Hoddle kamppaili kolme vuotta sitten.Tästä viikosta lähtien hänet vietiin kuvauksen aikana tapahtuneen sydämenpysähdyksen vuoksi sairaalaan hätäleikkaukseen.

Kollegani Simon Daniels sai elvytyskoulutuksen ja pelasti hänen henkensä. Se on loistava jakso hänen elämässään, kerrottu Hoddle-dokumentissa, joka esitetään BT Sportissa joulukuussa.

Hän muistaa ihmisten reaktiot sydänkohtauksen jälkeen. “Heissä oli jotain outoa, kun he puhuivat kuin olisin mennyt”, hän myöntää. Perheeni joutui käsittelemään sitä. Ihmiset puhuivat noin. Se oli kuin “olen edelleen täällä”.

Elokuvassa Hoddle palaa juuri siihen paikkaan, jossa hän sairastui.

Olen iloinen, että tein. Se auttoi minua lopulta, mutta ehkä vaikein osa oli takaisin pääseminen, hän myöntää.

Muuttiko se hänen näkemystään elämästä? “Tietenkin”, Hodel sanoo. “Uskon kuolemanjälkeiseen elämään joka tapauksessa. Luulen, että jatkamme, se on minun uskoni.”

Mikä vie meidät “sitä” haastatteluun. Tammikuussa 1999, vain kuusi kuukautta sen jälkeen, kun hänen englantilainen joukkueensa hävisi rangaistuksella Argentiinalle Ranskan MM-kisoissa, Hoddle kommentoi haastattelussa, joka lopulta maksoi hänelle hänen työnsä.

Ja herätti julkista vihaa silloisen pääministerin Tony Blairin osallistuessa. Hoddle vastusti pyyntöjä erota, mutta jalkapalloliitto erotti hänet kahden ja puolen vuoden työskentelyn jälkeen.

Hänen kerrotaan osoittaneen, että vammaisia ​​syntyneitä rangaistaan ​​edellisen elämänsä synneistä.

Mutta hän korostaa: “Se ei ole sitä mitä sanoin, joten jos olisin sanonut niin, se olisi ollut erilainen skenaario. Mutta sitä en sanonut, enkä koskaan ajatellut sitä, joten se on vain turhauttavaa jalkapallorintamalla, koska minulla oli joukkue, joka olisi voinut mennä eteenpäin ja tehdä paljon hyvää.

Hoddle erotettiin tuhoisan haastattelun jälkeen vuonna 1999 (Kuva: Times Newspapers/REX/Shutterstock)

Se ei ollut ainoa kiista, jonka Hoddle nosti esiin toimikautensa aikana Englannissa. Jotkut hänen tiiminsä jäsenet pilkkasivat hänen käyttöä uskonparantaja Eileen Drewryn avulla pelaajien hoitoon.

Sama mies sanoo: “Ihmiset luulivat, että tapasin Elainen viikko sitten… Tapasin hänet 17-vuotiaana. Näen hänet lääkintähenkilöstön jatkeena, mutta ihmiset, joilla oli suljettu mieli, eivät koskaan nähneet sitä.”

Jälleen kerran Hoddle haluaa puolustaa näkemyksiään, joita tuolloin pilkkattiin.

“Miksi et käytä onnistunutta työkalua?” Se on ollut siellä tuhansia vuosia. Meillä on pää hiekkaan, jos luulimme, että parantaminen ei ole osa filosofioita kaikkialta maailmasta ja olemme nyt avoinna lännessä, ymmärrämme siitä hieman enemmän, mutta minulle sillä on ollut positiivinen vaikutus iästä lähtien 17.

Itse asiassa Hoddle luulee olleensa väärässä, jos hän ei pyytänyt Drewerya työskentelemään pelaajien kanssa, jotka ovat valmiita käyttämään hänen palvelujaan.

Tottenhamin ja Monacon kulttuuristettu keskikenttäpelaaja, vaikka hän on pelannut 53 ottelua maansa maajoukkueessa, mutta jalkapallomaailma ei ole koskaan luottanut häneen pelaajana, Hodel huomauttaa, että hänen erottelunsa tavasta, jolla hän ajattelee asioita, ei ollut hänelle uutta.

“Ehkä olen erilainen pelaajana, erilainen ajattelutapani taktisesti ja teknisesti, ehkä erilainen, hyvin paljon kuin ennen tässä maassa”, Hodel lisää. “Mutta tämä (käyttäen uskonparantajaani) oli jotain, josta ajattelin, että olisin pettänyt maan ja pelaajat, jos en olisi antanut heille vaihtoehtoa.”

Hoddle ajattelee mieluummin korkeuksia, ja hänellä on mukavia muistoja Wiltshiressä.

Hän liittyi Swindoniin pelaajapäälliköksi vuonna 1991, vain 33-vuotiaana, ja johti muodikkaat Robbinsin Valioliigaan vuonna 1993. Hän ansaitsi kiitosta vapaasti virtaavan joukkueen rakentamisesta jopa 30-vuotiaana ja pelasi lakaisijana, entisenä Tottenham-legendana. oli tähti.

“Sinä heitit minut syvään”, hän sanoo. Rakastin aikaa siellä, mutta kyse oli työssä oppimisesta, ja se oli korvaamaton kokemus. urhea? No, rohkea tai tyhmä!

– Se oli rankkaa henkisesti ja fyysisesti, mutta minulla oli hauskaa siellä, pelasimme hienoa jalkapalloa.

“Soitimme kolme kertaa vuotta sitten, ja minua naurattaa, kun ihmiset puhuvat siitä nyt kuin pyörän keksimisestä uudelleen.”

Joten oletko katunut pelin jälkeen? Kuten usein, vastaus ei ole yksiselitteinen.

“Kaikilla meistä taaksepäin katsoessamme on katumuksia ja virheitä”, hän painottaa.

Mutta emme keskity tarpeeksi positiivisiin asioihin. Johtajana keskityt enemmän tappioihisi kuin voittoihisi.

Kaikki ei ole huonoa. Pelaajana minulla oli tapana ajatella sitä. En koskaan ajatellut, että minusta tulee manageri, mutta tiesin, että se oli keskittymistä hyviin asioihin.

Hoddle oppii tekemään tämän ja teeskentelee pitävänsä kiinni päätöksistään, läpikotaisin. Mikä hänen perintönsä oikein on? “Pidin kiinni aseestani – olisin voinut helposti muuttaa tapaani ajatella pelistä tässä maassa, mutta pysyin aseessani”, hän lisää.

Toista Glenn Hoddlea ei tule koskaan, se on varma.

BT Sport saa ensi-iltansa Glenn Hoddle: Extra Time, joka on palkitun BT Sport Films -sarjan seuraava dokumentti 8. joulukuuta klo 22.00 BT Sport 1 -kanavalla.

Lisää: Tottenhamin keskikentän “suuri ongelma” Nuno Espirito Santolle, sanoo Arsenal-legenda Ian Wright

LISÄÄ: Arsenal sai Denis Zakarialle siirtolisäyksen, kun keskikenttäpelaaja halusi kuunnella Englannin tarjouksia

Lisää tällaisia ​​tarinoita löydät urheilusivultamme.

Seuraa Metro Sportia saadaksesi viimeisimmät uutiset
Facebookin sosiaalinen verkostosivustoJa Viserrys Ja Instagram.


Kuinka saada oma Metro-sanomalehtikorjaus

metron sanomalehti Se on edelleen käytettävissäsi viikon jokaisena aamuna tai voit ladata sovelluksemme kaikista suosikkiuutisistasi, -ominaisuuksistasi, arvoimistasi… ja eksklusiivisesta iltaversiosta!

Lataa ilmainen metrolehtisovellus osoitteesta Sovelluskauppa Ja google apps(Visited 1 times, 1 visits today)

Related posts